Helyi közélet

2013.09.25. 07:29

Nézőpont: Kóborlók

<em>Sikerült befogni kedden az egyik Pest megyei kisváros patakjában augusztus eleje óta rejtőző, emberre is veszélyes aligátorteknőst. Az ember megkönnyebbülten sóhajt fel, itt, Hajdú-Biharban csak kóbor kutya falkák járnak, azok legalább őshonosak, és tudjuk, melyik végüktől kell tartani</em>. <strong>Szőke Tímea írása</strong>.

Sikerült befogni kedden az egyik Pest megyei kisváros patakjában augusztus eleje óta rejtőző, emberre is veszélyes aligátorteknőst. Az ember megkönnyebbülten sóhajt fel, itt, Hajdú-Biharban csak kóbor kutya falkák járnak, azok legalább őshonosak, és tudjuk, melyik végüktől kell tartani. Szőke Tímea írása.

Persze, lehetne rosszabb is, ha például aligátorteknős-galerik riogatnák a polgárokat, de addig is épp elég gondot okoznak a gazdátlan ebek, így, a XXI. században, Európa közepén; visszatértek, mint a tbc, rácáfolva arra a meggyőződésünkre, hogy ezt a problémát már megoldottuk...

Az egyik fő oka annak, hogy olyan sokan gazdátlanodtak el, mai, csippelni kellene őket, az ok oka meg régi, nem telik rá.

Ahogyan állatorvosra meg kutyakajára sem, ezért a kevésbé felelős gazda önrezsicsökkent, utcára téve a négylábút, mely legjobb barátja híján a fajtársakhoz csatlakozik. A hatóságok meg törhetik a fejüket; most alkalmazzunk a megoldásra régi módszert, lövöldüzzük le/mérgezzük meg az ebeket, vagy modern emberként inkább gondoskodjunk róluk, kerül amibe kerül (de inkább nem kerül rá elég a költségvetésből)?

Márpedig valamit tennni kell, különben egyre többen lesznek, s akkor késő bánat, eb gondolat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában