Helyi közélet

2013.09.17. 09:18

Közös projekteket dolgoznak ki

Debrecen - A Carbon Solutions Global vállalta, hogy felméri az agrár- és gazdálkodástudományok centrum karbonlábnyomát.

Debrecen - A Carbon Solutions Global vállalta, hogy felméri az agrár- és gazdálkodástudományok centrum karbonlábnyomát.A Carbon Solutions (CSG) ügyvezetője, Gáspár Péter, a cég tulajdonosa Qu Lei - aki egyúttal a Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület elnöke is –, valamint Egyed Zalán értékesítési vezető a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán megbeszélést folytatott a Kar vezetőivel és a környezetgazdálkodás, fenntartható gazdálkodás témakörében érdekelt kutatókkal.

Segítenek

A CSG nemzetközi, főleg Kína irányába történő technológia és tudástranszfert valósít meg olyan ipari, mezőgazdasági technológiák esetében, melyek csökkentik az energia-, vízfelhasználást és mérséklik az éghajlatváltozást. Megegyezés született, hogy a vonatkozó egyetemi kutatásokat és piacra érett technológiákat a CSG megvizsgálja, és közreműködik a kiválasztott innovációk piacra juttatásában, megvalósításában. Megállapodtak arról is, hogy a Kar és a CSG erdőgazdálkodási, hulladékgazdálkodási és agrotechnológiai közös projektek kidolgozására vállalkozik az elkövetkező időszakban. A Carbon Solutions Global vállalta továbbá, hogy felméri a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának karbonlábnyomát, és részt vesz a csökkentési terv felállításában. A szakemberek a hallgatók bevonásával akciótervet dolgoznak ki a „Zöld Campus" projekt bővítésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában