Helyi közélet

2013.09.04. 12:22

Járdák "startolnak" a napokban

Hajdúböszörmény - Közeledik a város napja, de nemcsak ez indokolta a járdafelújítást a hajdúvárosban.

Hajdúböszörmény - Közeledik a város napja, de nemcsak ez indokolta a járdafelújítást a hajdúvárosban.

Elhanyagolt, leromlott állapotú járdaszakaszok újultak meg Hajdúböszörményben a startmunka-program keretében, 10 millió forint összértékben; teljes finanszírozásban - tájékoztatott Kiss Attila polgármester.

Lehet minőségi is

A városvezető Koláné dr. Markó Judit jegyzővel a Kálvin téren tájékozódott a munkálatokról a napokban, miközben kifejtette, hogy a közmunkában lehet minőségi munkát is elvárni - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a településen sikeres az önerős járdaépítés is.

A startos rekonstrukció három olyan utcára és környékére terjed ki, amelyek a közlekedés szempontjából lényeges csomópontokban helyezkednek el: a Dorogi utca, a Kálvin tér és a Karap Ferenc utca vonzáskörzete. A Kálvin tér pár éve az Őseink című szobor felállításával kezdte a megújulást, két hét múlva pedig teljes egészében befejeződik a református templom körüli járdák burkolása. A szeptember 13-ai városnapi ünnepségre már biztonságos, kiszélesített burkolaton sétálhatnak a helyiek, és nem utolsósorban a téren található óvoda, autóbusz-állomás megközelítése is könnyebb lesz - tette hozzá Mező Imre útügyi referens.

A főiskola mellett 170 méternyi új járda könnyíti az iskolába jutást, valamint a Szoboszlói-József Attila utcai kereszteződésben is helyreállították a gyalogosok közlekedőhelyét.

HBN

Járdák önerőből, de féláron

Az önkormányzat szintén közmunkások bevonásával pályázatot hirdetett önerős járdaépítési programra. A pályázó ngatlantulajdonosok a házuk előtti járda felújítását féláron, bruttó kétezer forint négyzetméterenkénti áron, azaz anyagáron rendelhették meg. Évente 50-100 pályázó él e lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában