Helyi közélet

2013.09.06. 17:07

Áldás konyhára, közösségre

Debrecen - Ezentúl korszerű körülmények között főzhetnek a klubtagok.

Debrecen - Ezentúl korszerű körülmények között főzhetnek a klubtagok.

A Forrás Lelki Segítők Egyesülete felavatta új konyháját szeptember 6-án a Forrás Közösségi Klubban. A beruházás a „Közösségben-közös térben” pályázat svájci hozzájárulás támogatásával valósult meg. Az új konyhabútor, tűzhely és mosogatógép mellett az egyesületnek arra is lehetősége volt, hogy a pályázaton elnyert pénzből a gyerekek számára több társasjátékot is vásároljon.

A pénteki konyhaavató ünnepségen Berényi András, az egyesület elnöke elmondta, hogy a felújítás nem mehetett volna végbe a munkatársak, önkéntesek és a katolikus egyház segítsége nélkül. Az új konyha a Forrás Közösségi Klub által működtetett klubok résztvevői számára áll nyitva. A terített asztalnak közösségteremtő ereje van, lehetőséget ad arra, hogy az emberek jobban megismerjék egymást - tette hozzá.

A konyhára, az eszközökre és a szolgáló közösségre Fodor András püspöki helynök kért áldást, majd megszentelte a helyiséget.

HBN–SZM|Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában