Helyi közélet

2013.09.25. 14:58

A rádiók miatt (is) mentek a tévébe

Budapest, Debrecen - Az X-faktoros szerepléstől országos ismertséget várnak, hiszen keleten már jól cseng a nevük.

Budapest, Debrecen - Az X-faktoros szerepléstől országos ismertséget várnak, hiszen keleten már jól cseng a nevük.

Sokan meglepődtek – főleg Debrecenben –, amikor vasárnap az X-faktor válogatóján feltűnt a Skafunderz zenekar, akik elmaradhatatlan résztvevői a hazai fesztiváloknak. A formációt rossz szándékkal sem lehet kezdőnek mondani, több mint tíz éve vannak a pályán, tavaly adták ki negyedik lemezüket Négy címmel. Miért jelentkeztetek? – kérdeztük a frontembertől, Raczétól (Rácz Tamás).

– Azért vállaltuk be, mert – bár itt úgy tűnhet, hogy híresek vagyunk – a régióból kilépve már kevésbé ismernek minket. Hiába kilincseltünk az országos adóknál, nem igazán fogadták pozitívan az új lemezünket, nem játszották a számainkat. Ezért gondoltuk, hogy megpróbáljuk az X-faktort. Bízunk benne, hogy ez kimozdít minket a holt pontról – válaszolta Racze, akit azonban hiába faggattunk a folytatásról, sejtelmesen csak annyit mondott: majd a tévéből kiderül.

De kik is ezek az energikus fiúk, akik megmozgatták az X-faktor közönségét Kocsmaszökevény című dalukkal? Racze kicsit gondban is volt, amikor a mostani felállásról kérdeztük, hisz a Skafunderzt 2001-ben alapították, ám azóta számos tagcsere volt. A jelenlegi tagok bő két éve tolják együtt a ska-t ("olyan mint a reggae, csak gyorsabb"), melyet teljesen a saját ízlésük szerint "ízesítenek" punkkal, világzenével és rockkal. Aki szívesen hallgatna többet is a zenéjükből, az "vésse" a naptárjába az október 26-i dátumot, akkor pörgetik ugyanis a hangulatot a maximumra a Kaptárban.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában