Helyi közélet

2013.09.18. 13:32

A bolgár és a magyar kultúra találkozása

Debrecen - Szeptember 22., a Bolgár Függetlenség Napja. Ebből az alkalomból – már hagyomány -, hogy a Debreceni Művelődési Központ és DMJV Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata közös programsorozatot szervez a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).

Debrecen - Szeptember 22., a Bolgár Függetlenség Napja. Ebből az alkalomból – már hagyomány -, hogy a Debreceni Művelődési Központ és DMJV Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata közös programsorozatot szervez a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).A bolgár és a magyar kultúra találkozásának lehetnek szemtanúi mindazok, akik szeptember 19-én (csütörtökön) 17 órakor ellátogatnak Fazekasné Nagy Ibolya és Miskolczi Dimitrinka kézimunkáiból rendezett kiállításra a DMK Újkerti Közösségi Házába. Mindkét kiállító bolgár felmenőkkel rendelkezik és a Tímárház Tiszta Forrás Hímző Körének alkotója.

Fazekasné Nagy Ibolya hímzésein a magyarországi tájegységek mintái, míg Miskolczi Dimitrinkáén a bolgár hímzésvilág hagyományai elevenednek meg. A kiállítást V. Szathmári Ibolya etnográfus nyitja meg. Közreműködik: a Dzsumbarlak zenekar. Az alkotások október 10-ig tekinthetők meg a közösségi ház nyitvatartási idejében.

Szeptember 25-én 18 órától a Príma primavera című bolgár – magyar – angol – holland koprodukcióban készült bolgár filmdrámát tekinthetik meg az érdeklődők a Delta moziban (Jerikó u. 17-19.).

„Ki, mit tud Bulgáriáról?” címmel történelmi, sport, irodalom, természetismereti vonatkozású témákban mérhetik össze a tudásukat a diákok szeptember 26-án 14 órától a DMK Újkerti Közösségi Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában