Helyi közélet

2013.08.08. 16:49

Tíz napot késik az 1-es villamos újraindulása

Debrecen - A kivitelezők azt ígérik, hogy a Karneváli Hét kezdetére, 16-ára minden rendben lesz.

Debrecen - A kivitelezők azt ígérik, hogy a Karneváli Hét kezdetére, 16-ára minden rendben lesz.

Az eredeti tervek szerint, augusztus 9-én (pénteken) kellett volna újraindulnia az 1-es villamosnak, azonban egy friss hír szerint erre csak 19-én kerülhet sor. A szerelvények június 22-e óta nem járnak.

A késés oka, hogy a Piac utcán a sínpálya mellett még nem végeztek az egyenáramú kábel lefektetésével és az azt követő helyreállítással. A Kossuth téri díszkövek visszarakásához csütörtök délután még hozzá sem kezdtek és szintén híre-hamva nincs az ígért fedett utasváróknak sem.

Ugyanakkor az elmúlt hetekben egyebek mellett több helyen kicserélték, felújították a váltókat, éjszakánként pedig javították a felsővezetéket.

A kivitelező ATK Konzorcium most azt ígéri, hogy a Karneváli Hét kezdetére, 16-ára mindennel elkészülnek.

Az is új információ, hogy a 2-es villamos vonalán mostanra a jobb oldali pálya is elkészült a Thomas Mann utcáig. Így a CAF villamosok a 10 ezer kilométeres próbafutást mostmár mindkét sínen végezhetik.

A Petőfi téri kaotikus állapotok jelen állás szerint, szeptember 1-jére szűnnek meg.

HBN-OCs


Tovább szünetel a debreceni villamosforgalom

Augusztus 9. helyett 19-ig szünetel a június végén, a 2-es vonal építése miatt leállított villamosforgalom Debrecenben - közölte a projekt kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában