Helyi közélet

2013.08.09. 10:48

Régészeti lelet volt a koponya

Debrecen - Lezárták a 2-es villamos pályája alól előkerült emberi csontok ügyében indított rendőrségi vizsgálatot.

Debrecen - Lezárták a 2-es villamos pályája alól előkerült emberi csontok ügyében indított rendőrségi vizsgálatot.

Mint arról a nyár elején beszámoltunk, a 2-es villamos pályájának építése közben az egyik munkás egy emberi koponyát és egy kisebb medence csont darabot talált a Dózsa György úton, egy munkagödörben.

Egyik olvasónk mobiltelefonnal egy nem túl jó minőségű fotót is készített az esetről. Az építők a "talált tárgyakról" nem értesítették a rendőrséget, a hatóság tőlünk szerzett tudomást az esetről és ezután megkezdték az eljárás lefolytatását. Több embert is kihallgattak.

A kivitelezők képviselője akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy a csontok minden bizonnyal egy meg nem nevezett homokbányából, töltésnek odavítt homokból kerültek oda.

Gödörből laborba

Az emberi csontokat a debreceni Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították, ahol néhány napja befejezték a vizsgálatot. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Károly elmondta, hogy ott bűncselekményre, idegenkezűségre, erőszakra utaló jelet, elváltozást nem találtak. Az igazságügyi szakértői jelentés szerint, a csontok egy idős nőtől származnak. A lelet kora bizonyosan meghaladja a 20 évet. A koponya eredete ismeretlen. Ezért megszüntették az eljárást.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában