Helyi közélet

2013.08.29. 17:08

Palota épül a tudományoknak

Debrecen - A 2800 négyzetméter alapterületű Tudományok palotája teljesen szerkezetkész állapotban van, az épületen belül a villamossági és épületgépészeti szereléseket végzik - kaptuk a választ a polgármesteri hivatalból, amikor a botanikus kertben épülő Tudományos élménypark munkálatairól érdeklődtünk.

Debrecen - A 2800 négyzetméter alapterületű Tudományok palotája teljesen szerkezetkész állapotban van, az épületen belül a villamossági és épületgépészeti szereléseket végzik - kaptuk a választ a polgármesteri hivatalból, amikor a botanikus kertben épülő Tudományos élménypark munkálatairól érdeklődtünk. A helyszínen járva meggyőződhettünk arról, hogy jól haladnak a kivitelezők, és már az épület kupolájának faszerkezetét készítik a beruházáson, melyet az eredeti terv szerint tavaly év végén kellett volna átadni.

A most már 2 milliárd forint összköltségvetésű beruházás - melyből a város önrésze 195 millió forint, amihez plusz 247 milliót kellett még utólag hozzátenni - legjelentősebb eleme így év végére kész lesz. Mint azt a polgármesteri hivataltól megtudtuk, idén szintén végeznek a kísérleti állatház és az obszervatórium részleges felújításával is. A talajhő-hasznosító rendszer és a solar-rendszer kiépítésére megkötötték a szerződéseket, s ezek a munkák is elkészülnek még idén. A pálmaház átalakítása és bővítése növényházzal, valamint a végleges út kiépítése, illetve a tudományos eszközök közbeszerzési előkészítése folyamatban van, a közbeszerzési eljárást a közeljövőben megindítják. A teljes beruházás tervezett befejezési időpontja: jövő év március 31.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában