Helyi közélet

2013.08.19. 12:06

Jegyzet: Digitális átállás

Hónapok óta a digitális átállástól hangos a sajtó. Vagyis, hogy lassan bealkonyul a régi fajta, még az 1950-es években indult analóg földfelszíni tévéadás sugárzásnak.

Hónapok óta a digitális átállástól hangos a sajtó. Vagyis, hogy lassan bealkonyul a régi fajta, még az 1950-es években indult analóg földfelszíni tévéadás sugárzásnak.

Helyébe a korszerű digitális lép. Sokkal több csatorna, kristálytiszta kép és hang váltja az elavult technológiát. Ezt hívják Mindig tévének.

Aki mifelénk tetőantennával tévézik és még a régi adást nézi, jól teszi ha sürgősen elkezd a témával foglalkozni, mert közeleg október 31-e, amikor leállítják az analóg adást. A digitális földfelszíni jeleket vagy egy új tévével, vagy egy set-top-box közbeiktatásával lehet nézni.

Az illetékesek sokszor sokféleképpen elmagyarázták már, hogy mi a teendő, de érdekes módon egy nem elhanyagolható tény közléséről valahogyan mindig "elfelejtkeznek”. Azt nem mondják el, hogy azok is nézhetik a 7 ingyenes földfelszíni digitális műsort, (a legnépszerűbb csatornákat) akik most fizetnek a kábel-, vagy a műholdas tévéért. Mindössze egy néhány ezer forintos antennát kell a tetőre, panelház esetén az ablakba kitenni.

A Mindig tévések talán nem akarnak a konkurencia lábára lépni? Nem tudom.

Az viszont biztos, hogy a fizetősökkel együtt jelenleg 30 csatorna fogható a Mindig Tv Extra keretében és ez a szám valószínűleg tovább emelkedik.

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában