Helyi közélet

2013.08.14. 09:31

Az összes szárazföldi erőért felel ezentúl az ex-debreceni parancsnok

Debrecen - A székesfehérvári székhelyű Összhaderőnemi Parancsokságon folytatja pályafutását a szárazföldi haderőnem főnökeként dr. Böröndi Gábor, a Bocskai lövészdandár parancsnoka.

Debrecen - A székesfehérvári székhelyű Összhaderőnemi Parancsokságon folytatja pályafutását a szárazföldi haderőnem főnökeként dr. Böröndi Gábor, a Bocskai lövészdandár parancsnoka.

A dandártábornok szerdán ünnepi állománygyűlés keretében a köszönet és a büszkeség nyelvén búcsúzott a szárazföldi erők legnagyobb – 3200 főt és 1588 haditechnikai eszközt felvonultató – alakulatától, ahol szavai szerint élete legjobb időszakát töltötte (négy és fél évet dolgozott ebben a beosztásban).

Utódja Takács Attila ezredes, aki végigjárta a ranglétrát s 17 évet szolgált – utoljára törzsfőnökként – a debreceni, hajdúhadházi és hódmezővásárhelyi helyőrségekkel rendelkező lövészdandárnál. Mint beszédében említette, nagy kihívásként értékeli az új, sok mindenben másként gondolkodó generáció helyének megtalálását a dandáron belül.

Benkő Tibor vezérkari főnök leszögezte: olyan előrelátó, körültekintő parancsnokokra van szükség, akik a jelenlegi feszített gazdálkodás közepette is megállják a helyüket. A vezérezredes ezzel arra utalt, hogy 2010-hez képest harmadával, 100 milliárd forinttal esett vissza a Honvédelmi Minisztérium költségvetése és a kormányzat ígérete szerint majd csak 2016-tól számíthatnak kedvezőbb pénzügyi háttérre. Ezzel együtt a dandárnál Böröndi Gábor vezetése alatt sosem volt probléma a számlák és beszállítók kifizetésével.

További részletek a csütörtöki Naplóban!

HBN-RaL


Debrecen, 2013. augusztus 14., szerda (MTI) - Új vezetője lesz péntektől a Magyar Honvédség (MH) összhaderőnemi parancsnokság szárazföldi haderőinek. Az új parancsnok Böröndi Gábor dandártábornok, az MH legnagyobb szárazföldi alakulata, az 5. számú Bocskai Lövészdandár élén állt eddig. Ezt a lövészdandár ünnepi állománygyűlésén jelentették be szerdán Debrecenben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában