Helyi közélet

2013.08.07. 09:28

Autóval is lehet majd kürtölni a Kürtös utcában

Debrecen - Jövőre leaszfaltozzák a Széchenyi utcát, a Kishegyesi úttal összekötő rövid szakaszt is.

Debrecen - Jövőre leaszfaltozzák a Széchenyi utcát, a Kishegyesi úttal összekötő rövid szakaszt is.Debrecen belvárosának talán utolsó, csak részben leburkolt utcája, a Kürtös utca, amely a Segner tér mögött, a Széchenyi utcát köti össze a Kishegyesi úttal. Az utca mindkét végén van egy-egy rövid leaszfaltozott rész, de középről még hiányzik egy 140 méter hosszú szakasz.

Az ott található elsősorban társasházak lakói esős időben, a sár miatt autóval nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak közlekedni, gyalog pedig még nehezebb. A nyár sem sokkal jobb, ilyenkor a szél gyakran felkapja a port és befújja a lakásokba.

Jövőre lesz kövesút

A Polgármesteri Hivatal Városépítési Osztályától megtudtuk, hogy a Kürtös utcán az útépítés tavaly csak részben valósult meg. A még hiányzó szakasz megépítését 2014-ben tervezik.

A munkát a még az út nyomvonalának közepén található közvilágítási oszlopok akadályoznák, melyek kihelyezéséről jelenleg a szolgáltatóval, az E.ON-nal egyeztetnek.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában