Helyi közélet

2013.07.12. 12:17

Ötven ezres „ajándékok”

Debrecen - Újabban haza is viszik a sértettet a gyanúsan nagyvonalú trükkösök.

Debrecen - Újabban haza is viszik a sértettet a gyanúsan nagyvonalú trükkösök.

Bár az utóbbi időszakban elvétve érkezik feljelentés a rendőrségre trükkös tolvajok vagy a jogsértés és a legalitás határán egyensúlyozó „kereskedők” miatt, sosem árt az óvatosság.

Ezekben a hetekben például – tudta meg a Napló – egy hetvenes éveiben járó debreceni férfit útbaigazítás címén leszólítottak egy román rendszámú autóból a Kishegyesi úti Tescónál. Ketten voltak, az egyik beszélt (jó fellépésű, udvarias stílusú), a társa hallgatott. A navigálásért cserébe adtak az idős embernek egy dobozt, majd még egyet. Utána felajánlották, hogy hazaviszik. A férfi nem gyanakodott, elfogadta.

Az autóban aztán újabb és újabb dobozokat ajánlottak fel a számára „ajándékba”, majd a lakhelyéhez érve mondták, segítenek felvinni. Az előszobában aztán kiderült, hogy a csomagokért fizetni is kell ám, mintegy 50 ezer forintot. A nyugdíjasnak azonban csak 20 ezer forintja, 20 eurója és még pár dollárja volt, ezt mind odaadta.

Bővebb cikkünk a szombati Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában