Helyi közélet

2013.07.17. 13:58

Megsemmisítés előtt a két újvárosi aknagránát

Balmazújváros - Tűzszerészek szállították el Balmazújvárosból azt a két aknagránátot, amit még kedden találtak a településen – tájékoztatta portálunkat Várkonyi Melinda, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.

Balmazújváros - Tűzszerészek szállították el Balmazújvárosból azt a két aknagránátot, amit még kedden találtak a településen – tájékoztatta portálunkat Várkonyi Melinda, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje. Az egyenként 120 milliméter átmérőjű szovjet robbanótöltetek a Szoboszlói és a Vásártér utca sarkán csatornaépítés közben kerültek elő. Mivel a bombaszakértők Budapestről érkeztek, egy utcaszakaszt a késő esti órákig lezárva tartottak.

A lakosságot nem fenyegette veszély, így kitelepítésre sem volt szükség – erről Vezendi Jánosné a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője számolt be szerkesztőségünknek. A gránát egyelőre a Magyar Honvédség központi gyűjtőjében vár megsemmisítésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában