Helyi közélet

2013.07.09. 10:03

Tízmillió után százmilliót fizet

Hajdú-Bihar - A fuvarozók az E-útdíj rendszer átmeneti leállítását követelik, az államtitkár szerint viszont semmi gond.

Hajdú-Bihar - A fuvarozók az E-útdíj rendszer átmeneti leállítását követelik, az államtitkár szerint viszont semmi gond.

Egy hete helyezték üzembe Magyarországon az úgynevezett használatarányos útdíjfizetési rendszert, a fuvarozók azonban máris az új szisztéma átmeneti leállítását követelik.

- Az induláskor viszonylati jegyet vásároltunk valamennyi kocsinkra, három nap után azonban kiderült, hogy csak ennek az intézése egy kollégának a teljes munkaidejét leköti. Ezért a negyedik naptól kezde áttértünk a nyomkövetéses módszerre, és azóta a GPS-rendszer segítségével rendezzük az úthasználati díjat - mondta el a Naplónak Tóth Csaba, a 60 kamiont üzemeltető Trans Sped Kft. fuvarozási vezetője.

Megtudtuk tőle, hogy míg tavaly a teljes járműflotta után éves szinten 12 millió forint úthasználati díjat fizettek ki, idén ez az összeg 140 millió forint körül lesz.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában