Helyi közélet

2013.07.08. 15:42

Kováts: törvénytelen tettre szólítanak fel a képviselők

Debrecen - Vizsgálták ugyan a trafikok feliratainak terveit, de csak elhelyezkedésük miatt.

Debrecen - Vizsgálták ugyan a trafikok feliratainak terveit, de csak elhelyezkedésük miatt.

Debrecen főépítésze hétfőn közleményben reagált a DISZ képviselőinek pénteki - sajtótájékozatón elhangzott - felszólítására, miszerint "távolíttassa el a trafikok tábláit, mert azok nem felelnek meg a helyi rendeletnek, ami plasztikus betűkkel formázott cégtábla kihelyezését teszi csak lehetővé".

- A DISZ állításával ellentétben a helyi reklámrendelet nem ír elő semmilyen kötelező megjelenést, így térbeli betűket sem - írta Kováts Ákos, részletezve a pontos szabályozást, melynek lényege: csak annak kell engedélyt kérnie, aki egy négyzetmétertől nagyobb méretű reklámot szeretne, vagy táblája városképileg védett területre kerül.

"A nemzeti dohányboltok feliratainak terveit méretük és elhelyezkedésük miatt nyújtották be véleményezési eljárásra, melynek során csak a táblák elhelyezését vizsgáltuk. Mivel a feliratok megjelenését törvény határozza meg, azon nincs lehetőség változtatni még úgy sem, ha a helyi rendelet módosításra kerülne, hiszen azt a törvény felülírná. A DISZ képviselői (egyikőjük jogász) tehát arra szólítják fel a főépítészt, hogy törvénytelenséget kövessen el" - írta Kováts, megjegyezve: mindezt egy egyszerű telefonos tájékoztatás során is el tudta volna mondani a képviselőknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában