Helyi közélet

2013.07.18. 13:20

Kilakoltatás: alig, alig

Debrecen - Több bérlő már korábban is vállalta a részletfizetést, de a végén mégsem fizettek.

Debrecen - Több bérlő már korábban is vállalta a részletfizetést, de a végén mégsem fizettek.

A Cívis Ház Zrt.-nél annak ellenére döntöttek úgy, hogy adnak még egy utolsó esélyt a nehéz helyzetbe került lakásbérlőknek a tartozásuk rendezésére, hogy ezen a téren a társaságnak nincsenek jó tapasztalatai. Ha az adós vállalja, hogy közjegyző előtt részletfizetési megállapodást köt a céggel, maradhat a bérleményben, ellenkező esetben mennie kell.

- Sajnos, az a tapasztalatunk, hogy a lakáshasználók nagyobbik része nem fizeti a vállalt részleteket. Hozzá kell tenni, hogy közülük sokan korábban is kötöttek már velünk hasonló megállapodást, ám az abban foglalt vállalásaikat sem tartották be - mondta el a Naplónak Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. gazdasági és értékesítési igazgatója.

Ennek ellenére a július közepéig kitűzött 31 kilakoltatás közül csupán 7 esetben tették ki a lakókat a bérleményből, a többieknél még „ketyeg az óra”. Az igazgató azonban világossá tette: aki nem vállalja az újabb részletfizetést, annak még az idén mennie kell az önkormányzati bérlakásból. Így az év második felében minden bizonnyal emelkedni fog a kilakoltatások száma a megyeszékhelyen.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában