Helyi közélet

2013.07.29. 18:22

Kánikulában még nehezebb a fizikai munka

Debrecen - Vannak olyanok, akiknek hőségben is muszáj a tűző napon lenni, vagy a sütők mellett dolgozni.

Debrecen - Vannak olyanok, akiknek hőségben is muszáj a tűző napon lenni, vagy a sütők mellett dolgozni.

Amióta mérik, rögzítik a hőfokokat, a tavalyi nyár volt minden idők legforróbja Magyarországon. A jelek szerint, az idei sem akar lemaradni, megint egymást érik a hőmérsékleti rekordok. Miközben a legtöbben elbújhatnak a nap elől, a tehetősebbek pedig légkondival is hűthetik magukat, addig bizonyos munkákat végzők kiszolgáltatottak a szélsőséges időjárásnak.

A tűző napon is munkaruhában

Az egyik ilyen helyszín a kettes villamos pályaépítése, ahol nincs menekvés.

A forróság és a feszítő határidő miatt a munkások most hajnali négykor-ötkor kezdenek és késő estig, nyolcig-kilencig dolgoznak - mondta el a helyszínen, a Dózsa György úton, az Ibolya utcánál a főépítésvezető, Lengyel Sándor. Tájékoztatása szerint, óránként 10 perc a pihenő, de a legmelegebb órákban ennél hosszabb is lehet. A munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy a folyamatosan napsütötte részekre reggel, vagy este kelljen menni. A maradék időben inkább az árnyékban dolgoznak.

A sárga mellény a munkavédelmi sisak és a hosszú nadrág most is kötelező, de legalább korlátlan mennyiségben van kétféle hideg ásványvíz. Reggelizni 15, ebédelni 30 percig lehet.

Néhány száz méterenként klímázott pihenőkonténereket is felállítottak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában