Helyi közélet

2013.07.08. 09:07

Júliusban újabb két erdészeti támogatás

Hajdú-Bihar - A kérelmeket július 31-ig elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

Hajdú-Bihar - A kérelmeket július 31-ig elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az erdőgazdálkodók figyelmét, hogy júliusban adhatják be az erdőszerkezet-átalakítási, illetve az erdő-környezetvédelmi támogatási kérelmeket.

Idén korábban

Az erdőgazdálkodók az idén a megszokottnál korábban, már júliusban igényelhetnek támogatást az erdőszerkezet átalakításához, illetve az erdő-környezetvédelmi intézkedésekhez, így például a nem őshonos, agresszíven terjedő fafajok irtásához. A nem termelő beruházások esetében hektáronként 2.090 eurónak megfelelő forintösszeg – 610 ezer forint – is igényelhető.

A sokféleségért

Az erdőszerkezet-átalakítási támogatás célja az erdők természetességének, biológiai sokféleségének, egészségi állapotának javításához kapcsolódó nem termelő beruházások támogatása, a leromlott szerkezetű vagy idegen fafajokból álló erdőtársulások tájhonos, adott termőhelynek megfelelő természetes erdőtársulásokká történő átalakítása. A támogatás területalapú, vissza nem térítendő, mely a következő tevékenységek elvégzéséhez igényelhető. Az erdőállomány alatti erdősítéssel valamint állománykiegészítéssel történő szerkezetátalakítás esetén a támogatható terület nagysága legalább 1 hektár, a támogatás mértéke pedig az előbbinél 1.400, míg az utóbbinál 496 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában