Helyi közélet

2013.07.11. 12:21

Jegyzet: Sokakat kivert a veríték

<em>Az idős házaspár igazából azért hívta ki a víz- és gázszerelőt, mert a konyhában eldugult a lefolyó, de ha már úgyis ott volt a mester, gondolták, a másik dologról is megkérdik. A nyugdíjasklubban ugyanis hetek óta másról sem folyik a szó, mint, hogy ki, hogyan járta meg a régi gázkészüléke(i) kötelező felülvizsgálatával.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Az idős házaspár igazából azért hívta ki a víz- és gázszerelőt, mert a konyhában eldugult a lefolyó, de ha már úgyis ott volt a mester, gondolták, a másik dologról is megkérdik. A nyugdíjasklubban ugyanis hetek óta másról sem folyik a szó, mint, hogy ki, hogyan járta meg a régi gázkészüléke(i) kötelező felülvizsgálatával. Petneházi Attila jegyzete.Az egyik portán 100, míg a másikon 250 ezer forintot fizettek azért a szakembernek, hogy végre a szabványnak is megfeleljen az amúgy tökéletesen működő gázkészülékük.

"A szabál az szabál " - tartja a mondás, nem is ezzel van a gond! Az embereket sokkal inkább azért veri ki a hideg veríték, mert bár a törvény "csupán" kötelező felülvizsgálatról beszél, a valóságban ez sok esetben a fél ház átalakítását jelenti. Sok mesternek ugyanis (akik direkt emiatt tettek le egy speciális vizsgát) valóságos aranybánya a nagyvonalúan megfogalmazott jogszabály. Alighanem észrevehette ezt "állambácsi" is, hiszen a kormány nemrég úgy döntött, hogy a gázszolgáltató fizesse az ellenőrzés díját. Magam ellen beszélek, de könyörgöm: a szolgáltató mit tehet arról, ha a fogyasztója esetleg évtizedekig gondatlan volt?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában