Helyi közélet

2013.07.26. 10:04

Idén már 3700-an léptek le

Debrecen - Cáfolja a bővítésről szóló pletykákat a BÁH, inkább csökkentenék a menekültek számát.

Debrecen - Cáfolja a bővítésről szóló pletykákat a BÁH, inkább csökkentenék a menekültek számát.Aggódó Sámsoni útiak azzal keresték meg a Naplót, hogy szerintük bővülni fog a befogadóállomás létszáma, mert megnyílt a környéken a főképp menekülteket kiszolgáló negyedik internetkávézó. Aggodalmaik között említették továbbá a táborlakók által esetlegesen terjesztett betegségeket is - ennek alapját egy vámosszabadi háziorvos neten terjedő előadása alapozhatta meg, melyben HIV és tbc-fertőzöttekkel "riogat".

- Jelenleg ezer fő körül mozog a befogadóállomás létszáma és nem tervezzük a kapacitás növelését - reagált megkeresésünkre Daragó Réka, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) szóvivője. Sőt, abbéli bizalmuknak adott hangot, hogy az év végére mérséklődik a migrációs hullám, s végre visszaáll az intézmény működése a "rendes kerékvágásba".

A szóvivő kérdéseinkre adott válaszából kiderült, a menedékkérők többsége nem válságövezetből érkezik, s csak 2013 első félévében 3672 olyan eset volt, amikor "az ügyfél ismeretlen helyre távozott", ezért meg kellett szüntetni a menekültügyi eljárást. Ez az idei döntések kétharmada, melyből egyértelműen kiderül, a migránsok a nyugatra jutás közbeni "ingyenes szállásnak" tekintik hazánkat.

HBN-FÁ


[poll id="421"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában