Helyi közélet

2013.07.12. 12:05

Hasznosak a segélyhívó oszlopok

Debrecen - A legtöbbször részeg randalírozókhoz, verekedésekhez riasztják a tornyokat működtető cég embereit.

Debrecen - A legtöbbször részeg randalírozókhoz, verekedésekhez riasztják a tornyokat működtető cég embereit.

Hetente átlagosan 5-10 olyan segélykérés érkezik a belváros három pontján (a Petőfi téren, az Aranybika előtt, valamint a Csapó utcai bevásárlóközpontnál) található fehér-kék színű segélyhívó tornyokon keresztül a rendszert működtető Pannon Guard Zrt., a nap 24 órájában működő ügyeleti központjába, mely gyors beavatkozást igényel - mondta el a vagyonvédelmi vállalkozás műveleti igazgatója. (A megyében összesen hat darab ugyanilyen segélykérő található, Debrecen mellett Hajdúböszörményben, Hajdúdorogon és Hajdúnánáson.)

A 2011. februárjában saját költségükön felállított és azóta is ingyenesen működtetett, csaknem két méter magas oszlopokon keresztül elsősorban éjszaka és hétvégén hajnalban futnak be hívások. Sajnos ezzel szórakozó fiatalokból is akad szép számmal - mondta el a cég illetékese.

Ingyenes szolgáltatás

Madácsi István tájékoztatása szerint, a cég járőreit legtöbbször részeg randalírozókhoz, verekedésekhez riasztják, de olyan is előfordul, hogy rosszullét miatt kérnek tőlük segítséget.

A közelmúltban a Petőfi téren (valószínűleg) menekültek verekedtek, hozzájuk is a speciális segélykérőn keresztül hívták őket a járókelők.

Mivel a cég embereinek hatósági jogkörük nincs, a helyszínre érkezésüket követően indokolt esetben azonnal értesítik a rendőrséget, szükség esetén a mentőket.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában