Helyi közélet

2013.07.18. 16:36

Folk és nagyterpeszes rock ’n’ roll

Debrecen - Az eltérő zenei stílusokat ötvöző Kerekes Band az ethno funk rabságába ejt.

Debrecen - Az eltérő zenei stílusokat ötvöző Kerekes Band az ethno funk rabságába ejt.

A Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó együttesből hosszú, kitartó tanulás és örömzenélés során csiszolódott a magyar népzene dallamait a populáris könnyűzene legkülönbözőbb műfajaival elegyítő zenekarrá. Korszakalkotónak is nevezhető újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egészen szokatlan, általuk csak „ethno funk”-ként aposztrofált stílussá. Hangzásuk egyediségét az egészen eltérő stílusok találkozása adja.

Családi kötődés

Az elsősorban a Mr. Hungary című slágeréről ismert csapat péntek este (21.45, ITSH Domb Pódium) lép fel a Campuson. Mint frontemberük, Fehér Zsombor a Naplónak elmondta, ő maga kiváltképp kedveli a várost, ugyanis a felesége félig-meddig debreceni lány.

– Szeretjük a cívisvárosi fellépéseket, sok emlékezetes koncertet adtunk a főtéren és a Nagyerdőn. A fellépéseinknek mindegy, hogy nagy fesztiválról vagy kis klubról van szó. A folk hangulat a nagyterpeszes rock and rollal mindenhol felpezsdíti a közönség vérét – említette.

A furulyával különösen kiválóan zenész azt ígérte, hogy a Campuson a legutóbbi és a régi albumok számai fele-fele arányban váltogatják majd egymást, így elhangzik az új rock himnusz, a To be mine, és a Farkas Bertalan űrhajós tiszteletére íródott Cpt. Space Wolf is.

Fehér Zsombor hozzátette: az Ethno Funk Testvériséghez tartozó rajongóik már most ismerik és velük énekelik a Waiting for the sunshine-t, ami hamarosan a nyár slágere lesz, s folytatja a Mr. Hungary napimádatát.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában