Helyi közélet

2013.07.31. 10:54

Eldöntötték, felállnak

Hajdú-Bihar - Több hajdú-bihari takarékszövetkezet vezetője a távozását fontolgatja. Van, aki már meg is lépte...

Hajdú-Bihar - Több hajdú-bihari takarékszövetkezet vezetője a távozását fontolgatja. Van, aki már meg is lépte...

A Napló megbízható forrásokból úgy értesült, hogy lemondott vezetői pozíciójáról a Hajdú Takarék Takarékszövetkezet elnöke és helyettese.

Információink szerint a távozásuk hátterében a takarékszövetkezetek államosítási törekvése áll. Miközben Takács László elnök a távozásukról szóló hírünket nem kommentálta, lapunk takarékszövetkezeti ügyfeleket kérdezett arról, hogy mit üzen számukra (természetesen betétbiztonsági szempontból) egy ilyen bejelentés.

Olyan betétest (legyen bár vállalkozó, vagy nyugdíjas magánszemély) nem találtunk, akit az államosításról szóló hírek a pénze kivételére indítottak volna, azt viszont mindegyikük fájlalná. ha a tulajdonosváltással eltűnne az a személyes nexus a takarékszövetkezetek ügymenetéből, ami évtizedeken át az egyik legnagyobb erényük volt.

Egyébként nagyon valószínű, hogy Hajdú Takarék Takarékszövetkezet távozó vezetői csak az első fecskék voltak a sorban, információink szerint ugyanis több hajdú-bihari kollégájuk is hasonló lépést fontolgat.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában