Helyi közélet

2013.07.08. 18:24

Bűzös ügy az Erzsébet utcán

Debrecen - Az elhanyagoltság miatt dugulnak, törnek el rendszeresen a lakótelep csatornái.

Debrecen - Az elhanyagoltság miatt dugulnak, törnek el rendszeresen a lakótelep csatornái.

Az utóbbi időben egyre többször tömődnek el-, repednek meg a csatornák az Erzsébet utcai lakótelepen, az Erzsébet- és az Ispotály utca közötti területen. A 18. szám közös képviselője lapunknak elmondta, hogy amikor ezeket a hibákat bejelentik a Debreceni Vízműnek, mindig azt a választ kapják, hogy a lakótelep szennyvíz rendszere nem az övék, hanem a lakók tulajdonában van. Vagyis a javítási-, tisztítási díjat a közös költségen keresztül a négy és kilenc emeletes házakban élő, többnyire kispénzű embereknek kell állni.

Fülep András ezzel kapcsolatban a lakók azon kérdését is tolmácsolta, hogy ha a saját tulajdonú csatornájukba folyik ki a házak szennyvize, akkor azért miért kér csatornadíjat a Vízmű? De ha már kér és fizetnek neki, akkor azért miért nem tartja karban ezeket a csöveket?

Magáncsatorna

A problémát elsősorban az okozza, hogy a 60-as évek végén épült Erzsébet utcai Lakótelep alatti csatornák, valóban nem a Debreceni Vízműhöz tartoznak, magántulajdonban vannak - erősítette meg a cég vezérigazgatója.

Ányos József szerint a debreceni önkormányzat 1994-ben apportálta be a cégbe a város víz- és csatorna hálózatait, azonban néhány kisebb rész ebből kimaradt. Ilyen például a Kassai út végén lévő volt GÖCS lakótelep, amelyet az egykori nagyüzem a rendszerváltás előtt saját dolgozóinak épített, de a kialakított közműhálózat nem felel meg a szabványoknak. Hasonló a helyzet az Erzsébet utcán, amely szintén kiesett a 19 évvel ezelőtti átadás-átvételből.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában