Helyi közélet

2013.06.26. 17:23

Vérüket adhatják a Kossuth téren

Háborús sérülteknek szervezett először térítésmentes véradást a Magyar Vöröskereszt 1939-ben.

Háborús sérülteknek szervezett először térítésmentes véradást a Magyar Vöröskereszt 1939-ben.

A gyökerek kissé összefonódnak 2013. június 29-én, amikor Debrecen főterén a katonák védőszentjének tiszteletére rendezett Szent László-napon véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete.

Mindenkit – aki szívesen áldoz véréből négy decilitert honfitársai egészségéért – szeretettel várnak a véradásszervezők 14.00 és 17.00 óra között a Kossuth téren.

Azt nem ígérhetjük, hogy Szent László ezúttal visszatér, hogy vértjét ledobva vért adjon, de azt igen, hogy a véradók megkapják a kalóriapótlást – az 500 forintos élelmiszerutalványt –, megismerhetik saját vércsoportjukat és ingyen eshetnek át egyébként költséggel járó szűrővizsgálatokon.

A szervezők kérik a donorokat, hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és Taj-kártyájukat. Véradó lehet bárki, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős és testsúlya több, mint 50 kilogramm.

Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában