Helyi közélet

2013.06.11. 19:04

Táncoltak, énekeltek, szaunáztak

Nyíracsád - A Coménius iskolai együttműködés programnak köszönhetően májusban két nyíracsádi diák és két tanár vehette részt tanulmányúton Finnországban.

Nyíracsád - A Coménius iskolai együttműködés programnak köszönhetően májusban két nyíracsádi diák és két tanár vehette részt tanulmányúton Finnországban.

A pályázat keretében nyolc európai ország iskolái tartják a kapcsolatot és látogatnak el egymáshoz. Márciusban Nyíracsád volt a vendéglátó, májusban pedig a finnországi Kesalahti adott otthont a találkozónak, ahova a diákokat, Horváth Adélt és Lukács Dávidot, Illés Gabriella és Doroginé Káli Anna tanárnők kísértek el.

A programban résztvevő országok diákjai és tanárai öt napot töltöttek együtt. A gyerekek finn családoknál kaptak szállást, a közös nyelv természetesen az angol volt. A vendégek a finn városka és környékének érdekességeivel, nevezetességeivel ismerkedtek meg, többek között ellátogattak Kerimakiba, ahol megnézték a világ legnagyobb fatemplomát is.

A nyíracsádi gyerekek nemcsak szülőfalujukat, de egy kicsit Magyarországot is képviselték, így a bemutatkozó esten természetesen magyar népdalt énekeltek és néptáncot mutattak be. A sok érdekes program között megismerkedtek a finn oktatási rendszerrel, az általános iskolák működésével, munkájával is. Különleges volt számukra a finn konyha ízvilága, és még sokáig nem fogják elfelejteni a magyar gyerekek a számukra nagyon nagy élményt nyújtó mindennapos szaunázást sem.

HBN - KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában