Helyi közélet

2013.06.24. 19:40

Lassabban a gázügyekkel!

Debrecen - Pósán László fideszes képviselő levélben kéri a minisztert a gáz-felülvizsgálati rendelet módosításra.

Debrecen - Pósán László fideszes képviselő levélben kéri a minisztert a gáz-felülvizsgálati rendelet módosításra.

Esetenként több százezer forint terhet ró az 1981 előtt épült házakban lakó családokra, hogy a gázfelülvizsgálat után ismét használhassák a készülékeiket. Mivel ezek többségében nagy arányban nyugdíjasok élnek, számukra ez gyakorlatilag megfizethetetlen.

De nem ez az egyetlen oka, amiért Pósán László fideszes országgyűlési képviselő levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. A felsoroltakon is túllépve úgy véli, hogy a felülvizsgálatot végzők sok esetben nem a rendelet szerint járnak el: túlkapások, anyagi érdekek szerinti összefonódások fordulnak elő.

Emiatt négy kérést fogalmazott meg a miniszternek: hosszabbítsa meg felülvizsgálat határidejét, vizsgálja meg részletfizetési konstrukció, illetve a jogorvoslat lehetőségét a monopolhelyzetben lévő szolgáltató intézkedéseivel szemben, ami pedig talán a leglényegesebb: „állapítson meg szigorú összeférhetetlenséget, és tiltsa meg, hogy a felülvizsgálatot végző vállalkozó (vagy vállalat) egyúttal a javasolt felújítási munkákat vagy berendezéscserét elvégezze.”

A politikus levele teljes terjedelmében letölthető a HAON-ról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában