Helyi közélet

2013.06.13. 18:36

Kivirágzott a Portörő utca

Földet töltöttek és virágokat ültettek a portörő utcai kátyúkba.

Földet töltöttek és virágokat ültettek a portörő utcai kátyúkba.

Debrecen - A csütörtöki akcióval huszonkilenc éve megoldatlan problémára igyekeztek felhívni a figyelmet debreceni Jobbik képviselői, az Új Magyar Gárda tagjai és helyi civilek. Az esős időben járhatatlan útszakaszon lakóknak három évtizede tett ígéretet az aszfaltozásra az önkormányzat.

Nyolc éve konkrét tervekkel állt az útépítés előtt az ott élő hetven család, de az ehhez szükséges utcafronti teleklefaragástól két lakástulajdonos az utolsó percben lépett vissza annak ellenére, hogy a két és fél méterrel beljebb helyezendő új kerítés helyét már kijelölték és egyes információk szerint néhányan anyagi kompenzációt is kaptak. Az önkormányzat tehetetlen volt a kialakult helyzetben, de örökké nem várhat – véli Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakciójának vezetője, aki azt javasolta a városvezetés szólítsa fel az akadékoskodó tulajdonosokat, illetve terhelje rájuk az elduguló aknák, csapadék elvezető rendszerek miatt felmerülő plusz költségek egy részét.

A figyelemfelkeltő cselekmény során tapasztalt összefogást méltatta a politikus, aki maga is lapátot ragadott az egyik résztvevő által felajánlott több mint egy tonnányi föld elegyengetéséhez. A frakcióvezető hasonló közös munkát vár a pénteki Egészségügyi sétán. A rendszeressé váló program során játszótereket tisztítanak és őrzik a rendet. Az akcióhoz bárki csatlakozhat éjjel 11 órakor a Holló János Utcai Óvodánál.

HBNN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában