Helyi közélet

2013.06.12. 08:00

Kerékpáros kerekasztal

Debrecen - Megvitatnák a nyitott kérdéseket a meglévő és tervezett utakról.

Debrecen - Megvitatnák a nyitott kérdéseket a meglévő és tervezett utakról.A kerékpárutakkal kapcsolatos levélváltások elhatározássá érlelték azt a gondolatot, miszerint össze kellene hívni egy olyan egyeztetést, amelyen részt vennének a Magyar Kerékpárosklub Debreceni Szervezete, a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület és más, a témában érintett civil szervezetek képviselői, továbbá az engedélyezésben résztvevő szakhatóságok, valamint a közútkezelők és helyi tervezők. Így lehetőség nyílna megvitatni a nyitott kérdéseket a meglévő és a tervezett kerékpárutakkal kapcsolatban”.

Naiv óhajnak tekinthetnénk a fentieket, ha nem Varga László, a városfejlesztési főosztály vezetője írta volna a minap a Napló levelezési fórumára, az Agorára – az ottani levélváltások kapcsán.

Az Agorán egyre sűrűbben vetődik fel a téma és vált ki élénk vitát a kerékpárosok számának növekedése, illetve a miattuk keletkező konfliktusok. Jóval többről van szó, mint arról, hogy egyes fiatalok veszélyesen gyorsan hajtanak a járdán.

Varga László a Naplónak azt mondta, hogy a munkatársai már dolgoznak az egyeztetés előkészítésén: az első alkalmat július második felére tervezik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában