Helyi közélet

2013.06.19. 15:43

Kapóra jött a vágányzár, elvégezhetik a hibajavítást

Debrecen - Egy későbbi időpontban néhány napra teljesen lezárják a Hunyadi-Péterfia csomópontot.

Debrecen - Egy későbbi időpontban néhány napra teljesen lezárják a Hunyadi-Péterfia csomópontot.

Az augusztus 9-ig tartó vágányzár lehetőséget teremt arra is, hogy a tanítóképző főiskola előtti részen 2011. novemberében hibásan kivitelezett vágányszakaszt kijavítsák - jelentette be Pajna Zoltán alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, annak idején a vállalkozó nem a szabványnak megfelelő rezgéscsillapító, illetve elvezető anyagot használt, azért saját költségére most fel kell bontania a síneket, és újra szigetelnie a szabványos anyaggal. Ez a munka várhatóan két hétig fog tartani, és korlátozással ugyan, de a továbbra is lehet közlekedni a Hunyadi-Péterfia utcák kereszteződésében. Lesz azonban néhány nap, amikor a vágányzárat kihasználva a villamossíneket a Péterfia utcáról átvezetik a plaza előtt a Hunyadi utcára, amihez teljesen le kell zárni a csomópontot.

A polgármester elmondta még, hogy jövő héten érkezik meg a második spanyol villamos, míg az elsőt ezen a szombaton 10 és 18 óra között lehet megtekinteni a régi városháza előtt. Kanda Imre projekt-mérnök kérésünkre elmondta, jelenleg vágányfektetést, illetve felsővezeték-oszlopállítást végeznek Péterfia utcai csomóponttól a Thomas Mann utcáig, míg kábelfektetést a Mikszáth utcai áramátalakítónál.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában