Helyi közélet

2013.06.24. 18:06

A korona után diploma és család

Budapest, Debrecen - Két hónap edzés, szigorú diéta és lelki felkészülés vár a 22 éves győztesre, aki jövőre végez az egyetemen - interjú Rákosi Annamáriával, a Miss World Hungary címet elnyerő szépségkirálynővel.

Budapest, Debrecen - Két hónap edzés, szigorú diéta és lelki felkészülés vár a 22 éves győztesre, aki jövőre végez az egyetemen - interjú Rákosi Annamáriával, a Miss World Hungary címet elnyerő szépségkirálynővel.

Szombaton a TV2 nagyszabású szépségversenyén három királynői korona sorsa dőlt el. A Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary. Mint arról a Naplóban már beszámoltunk, a debreceni Rákosi Annamária is esélyesek között indult, miután tavaly a 4. helyet szerezte meg. A hétvégi megmérettetésen azonban saját elvárásait is túlteljesítve az elsőnek járó Miss World Hungary címet hódította el, s ő képviselheti majd hazánkat szeptemberben Balin a világversenyen.

Mi volt az első gondolatod, amikor kimondták a nevedet, s hogy te lettél az első?

Rákosi Annamária: Az, hogy ne lépjek rá a ruhámra, amikor lejövök a lépcsőn. Amikor a fejemre tették a koronát már olyan extázisban voltam, hogy nem is emlékszem mi történt, néhány perc akkor ki is esett. Utána is csak villanásszerűen maradtak meg képek, például, hogy találkozom a párommal.

Mit szól a párod (ifj. Tóth László díjugrató bajnok - a szerk.), a családod a szerepléshez?

Rákosi Annamária: Tavaly a 4. helyig jutottam a versenyben, és ők voltak akik bíztattak, hogy próbáljam meg újra. Végig támogattak és most nagyon örülnek. Laci meg is könnyezte a győzelmemet, amit a helyszínen kísért végig.

Érezted, hogy van most esélyed a koronára?

Rákosi Annamária: Én bíztam benne hogy nyerek koronát, hiszen becsületesen felkészültem a táborra. Fogytam öt kilót, és a házi versenyeken is nagyon jól szerepeltem, amiben Hegyi Dóri, a Flex HD világbajnoka segített nekem. Arra viszont abszolut nem számítottam, hogy első leszek, inkább Korinnáról gondoltam, hogy nyer. Bár mondogattam magamnak, hogy „nyerek koronát, nyerek koronát”. Lehet, hogy így vonzottam be.

Említetted, hogy Kocsis Korinnát vártad volna elsőnek. Mit szólsz az általa kirobbantott botrányhoz? (Korinna nem fogadta el a harmadik helyért járó Miss Intercontinental Hungary címet, a zsűrit részrehajlással vádolta.)

Rákosi Annamária: Korinna döntésével azért nem értek egyet, mert benne volt a pakliban, hogy nem ő lesz az első. A mai szépségkirálynő sajtótájékoztatón (Budapesten tartották, hétfőn - a szerk.) is azt beszéltük a zsűritagokkal, hogy ha ennyire tudta ezt, akkor sokkal fair-ebb lett volna, ha még a táborban megmondja a zsűrinek, hogy ha pontszámai alapján csak harmadik lesz, akkor ne is mondják ki a nevét, hanem adják a koronát a következő lánynak... Nem tudom, hogy ez a három perces hírnév megérte-e neki...

Mit éreztél, hogy Te nyerted meg a versenyt, mégis Korinna került a reflektorfénybe?

Rákosi Annamária: Minden csoda három napig tart. Nem róla kell ennek szólni. Nekem pedig az a feladatom, hogy most a felkészüljek Balira.

Milyen kötelezettségeid lesznek a következő hónapokban? Mennyire borul fel az életed?

Rákosi Annamária: Az életem teljesen megváltozott. Nagyon sok időt kell majd Pesten töltenem, de szerencsére a versennyel nyertem egy lakást a Duna-parton, így ez nem lesz olyan nehéz. Számos támogatói kötelezettségem van, főleg fotózások. A felkészülés miatt rengeteg edzésem lesz. A tábori segítőkkel folytatom tovább a munkát, akik az étrendemet is meg fogják határozni. Emellett angolórákra fogok járni, mert nagyon a sok interjú, szereplés is hozzátartozik a szeptemberi világversenyhez. Emellett lelkileg is fel kell készülnöm, mert idegen lányokkal leszek három hétig összezárva, ahol nem ritka a szurkálódás, sőt a botrány sem, s ezt tudni kell elviselni. Ha erre a három dologra oda tudok figyelni, akkor biztosan jól teljesítek majd.

Hogyan készülsz fel lelkileg?

Rákosi Annamária: A táborban is volt egy „lélekkozmetikus”, aki segítette a felkészülésünket, az ő módszerét fogom továbbra is alkalmazni. Én hiszek abban, hogy a lelki egyensúly kulcsfontosságú. A zsűritagok egy része és a párom is kijönnek majd a versenyre, de a tábor ideje alatt egyáltalán nem találkozhatunk, ez nehéz lesz.

Jelenleg a Debreceni Egyetemen tanulsz molekuláris biológiát. Mi lesz a tanulmányaiddal?

Rákosi Annamária: Jövő júniusban végzek, szerencsére már nincs sok tantárgyam, így bízom benne, hogy még idén be tudom fejezni azokat.

22 éves vagy, mi a következő nagy álmod, azon kívül, hogy megpróbálod megnyerni a nemzetközi versenyt?

Rákosi Annamária: Az, hogy lediplomázzak. Akkor már elmondhatom, hogy letettem valamit az asztalra. Egyébként nagyon családcentrikus vagyok, s ha a sors is úgy akarja... (mosolyog).

- Fabók Ágnes -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában