Helyi közélet

2013.06.20. 08:50

A cívisvárosba kerülhet a szépség koronája

Debrecen - Két debreceni lány esélyes arra, hogy világszerte hirdesse a magyar nők szépségét.

Debrecen - Két debreceni lány esélyes arra, hogy világszerte hirdesse a magyar nők szépségét.

Rákosi Annamária és Bányai Sára több rostán túl ma már tizennégy társával együtt edzőtáborban készül a szombati Szépségkirálynő választás döntőjére, a TV2-n közvetített élő showra, amelyben a legrangosabb koronák, a Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary címek találnak új gazdára.

Szülői szóra

Csupán egy éve lépett kifutóra a 18 éves Sára, a modellkedés nem tudatos készülés volt a királynő választásra, a szülei bátorították, hogy jelentkezzen az immár előtte álló megmérettetés selejtezőjére. Az interneten pályázó több száz jelentkező közül hetven hölgyet választottak ki, ám az elődöntőn idegennyelvi bemutatkozás, bikinis felvonulás után húsz esélyest hívtak meg a Szépségkirálynő-táborba.

- Tudtuk, hogy négyünknek még haza kell mennie, de szerencsére bent maradtam – mondta a Medgyessy Ferenc Gimnázium végzős diákja, akit utazás közben értünk el, a szóbeli érettségi miatt hagyott ki egy fél napot a tréningből.

Tudatos mikrobiológus

Négyen védettséget szerezhettek különböző háziversenyeken, így a legjobb erőnlétűnek járó Miss Sport címet Rákosi Annamária nyerte el. A Debreceni Egyetem molekuláris biológia szakos hallgatójaként a rengeteg tanulás mellett nem éltem meg a nőiségemet – tárta fel indíttatását Annamária, aki tavaly minden előképzettség nélkül vágott neki a versenynek és a hat legszebb hölgy közé került.

- Tudatosan készülök azóta, egészségesebben táplálkozom és ennek köszönhetően leadtam néhány kilogrammot – mondta – a táborban is kímélő ételeket fogyasztunk és napi 7-8 órán át táncolunk, hiszen a showban, külön koreográfia tartozik, az utcai–, a bikinis–, a koktél– és az estélyi ruhás felvonuláshoz. A múlt évben olyan közel volt a korona, remélem idén valamelyiket hazahozom Debrecenbe – fogalmazta meg a mi bizakodásunkat is Annamária.

Győzelmét a világdöntők belépőjegyeinek is tekintheti a három szerencsés.

HBN-HaBe

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában