Helyi közélet

2013.05.28. 09:41

Vasat lopott bodza helyett - a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság hírei

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy hortobágyi férfi és egy nyíregyházi nőt ellen indított eljárást, akik fizetés nélkül akarták élvezni egy helyi szálloda szolgáltatásait.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy hortobágyi férfi és egy nyíregyházi nőt ellen indított eljárást, akik fizetés nélkül akarták élvezni egy helyi szálloda szolgáltatásait.

Büntetőeljárás indult azok ellen a berettyóújfalui férfiak ellen is, akiket hal lopáson értek tetten. Nem tudta értékesíteni az ellopott vasakat egy nádudvari férfi, mert a járőrök rövid időn belül elfogták.

Fizetés nélkül akartak távozni a csalók

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság rendőrei elfogták azt a férfit és nőt, aki egy helyi szállodába álnéven, hamis adatokat megadva jelentkezett be, pedig már akkor tudták, hogy a költségek kifizetésére nincs megfelelő anyagi fedezetük. A 22 éves nyíregyházi nőt és 32 éves hortobágyi tását előállították a kapitányságra.

A két gyanúsított kihallgatása közben az is kiderült, hogy az ország területén hasonló módszerrel már más szállodák esetében is követtek el csalásokat. Az eddig adatok alapján a két gyanúsított hamis adatokat megadva jelentkezett be a szállodákba, majd onnan fizetés nélkül távoztak. P. Nikolett és Cs. Zoltán erre készült Hajdúszoboszlón is, de a szálloda felfigyelt a gyanús jelekre, értesítette a rendőrséget. A két elfogott csalóval szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlete és magánokirat-hamisítás vétségének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatja le.

Halat loptak

A Hajdúszoboszló Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. László (31 éves), Ö. Csaba (39 éves) és Cs. József (51 éves) berettyóújfalui lakosok ellen, akik a város külterületén található halastóból, engedély nélkül, több mint 300 kg súlyú pontyot és harcsát tulajdonítottak el.

A hálóval kifogott halakat zsákba tették, azonban a biztonsági szolgálat emberei észrevették a tolvajokat. A három férfi a zsákokat hátrahagyva menekült el a helyszínről, de a rendőrjárőrök a közelben elfogták őket.

Bodza helyett

Elfogták a járőrök, azt a 41 éves nádudvari férfit, aki a település külterületén található telephelyről fémből készült alkatrészeket és egy szivattyút tulajdonított el.

A gyanúsított bodzát szedett, amikor felfigyelt a telepen található vasanyagra. Később egyedül ment vissza a lezárt telephelyre, hogy ellopja a vasból készült eszközöket, de a telep tulajdonosa észrevette és értesítette a rendőröket. M. László gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatja le.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában