Helyi közélet

2013.05.24. 16:56

Tovább támadja a DISZ a televíziót

Debrecen - Kommunista cenzúrát emlegetnek, amit a helyi média „furcsának” tart.

Debrecen - Kommunista cenzúrát emlegetnek, amit a helyi média „furcsának” tart.A márciusi csörte után ismét beolvasott a DISZ a Debrecen Televíziónak. A kis párt tavaly óta szeretné megismerni a cég elmúlt években kötött szerződéseit, de a felek csak nem bírnak zöldágra vergődni egymással (erről panaszkodott a DISZ márciusban).

A televízió ügyvezetőjével, Széles Tamással egy ideje személyes harcot vívó Varga Zoltán képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján – kihasználva a 2-es villamos PR szakértőjeként is működő televízió minapi hibáját a prototípus megérkezése kapcsán – azt taglalta, hogy a cégnek köztulajdonban álló társaságként pártatlanul kellene végeznie a dolgát (a tévének és a Dehírnek volt anyaga a villamos megérkezéséről, a többi médiának viszont nem). Varga ismét szóba hozta a szerződéseket, amelyekkel azóta sem sikerült megismerkednie.

– Így nem tudhatjuk, hogy Széles Tamás mi célból, hányszor utazhatott az USA-ba, mi módon használják fel a városi költségvetésből nekik biztosított 100 millió forintot, vagy mire költötték el a Debrecen népszerűsítésére elnyert 30 milliós összeget? – vetette fel a politikus, aki egy kis nyilvánvaló túlzásért sem ment a szomszédba, amikor a „legmocskosabb 50-es éveket idéző” cenzúrához hasonlította a Dehír fórumain történő moderálást, ami Varga szerint politikai alapon történik.

A reakció

A sajtótájékoztató után megkerestük Széles Tamás ügyvezetőt, aki ragaszkodott, hogy válaszát szó szerint közüljük. „Mint azt már többször hivatalosan jeleztük, a Debrecen Televízió Kft. vezetése nem zárkózik el attól, hogy a közérdekű adatokkal kapcsolatos kérdésekre – összhangban a közgyűlés és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. rendeletei és szabályzatai alapján – válaszoljon. Sajnos a képviselő urak az elmúlt fél évben képtelenek voltak a törvényi előírásoknak megfelelően megfogalmazni kéréseiket. Amennyiben ezt megteszik, megkapják a válaszokat. A Debrecen Televízió működése során folyamatosan szem előtt tartja, hogy az aktuális médiatörvénynek megfelelően szerepeltessen politikusokat műsoraiban. Ezt eddig is pontosan betartottuk, a televíziót a médiahatóság részéről az elmúlt években nem érte elmarasztalás. A debreceni politikusok a kiegyensúlyozottság jegyében politikai súlyuknak és mondanivalójuknak megfelelően szerepelnek.

A képviselő uraknak a régi időket idéző gondolataira nem kívánunk sok szót vesztegetni, hiszen szerencsére az ötvenes években még nem éltünk. Ennek megfelelően furcsának tartjuk pont Varga és Dobrossy képviselő urak szájából hallani a kommunistázást.”

Utószó

Eddig a közlés, amit kizárólag azért hoztunk le teljes terjedelmében, mert az utóbbi napokban Széles Tamás megnyilvánulásai azt üzenik, már-már úgy gondolja, a Napló folytat ellene személyes hadjáratot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában