Helyi közélet

2013.05.08. 10:42

Szakemberek segítenek az egységes kérelem kitöltésében

Debrecen - Már csak egy hétig adhatják be a gazdálkodók szankciók nélkül az egységes kérelmet.

Debrecen - Már csak egy hétig adhatják be a gazdálkodók szankciók nélkül az egységes kérelmet.Sokan a kedvező időjárás miatt elfoglaltak az aktuális mezőgazdasági munkákkal, azonban fontos odafigyelni arra is, hogy határidőn belül megtörténjen az egységes kérelmek beadása.

Időben lépjünk!

A késedelmi szankció nélküli terület alapú támogatásra csak azok a jogszerű földhasználók jogosultak, akik azt időben, azaz 2013. május 15-éig igénylik az egységes kérelem keretében. A határidő lejárta után, június 9-ig (ebben az évben június 10-ig) munkanaponkénti 1%-os támogatáscsökkentés mellett még benyújtható a kérelem, ezt követően azonban a beadásra már nincs mód. Fontos, hogy május 15-ig akkor is nyújtsák be kérelmüket a gazdálkodók, ha valamely területüket érintően még nem biztosak minden adatban, hiszen a határidő lejártát követően május 31-ig (ez évben június 2-ig) még szankciók nélkül lehetőség van a módosításokra (pl. további táblák bevitelére). Ezt követően a módosítás munkanaponként 1 %-os szankcióval még június 9-ig végrehajtható.

A kivétel erősíti...

A fentiektől eltérően 2013. június 10-ig szankciómentesen benyújthatók az egységes kérelem keretében az alábbi kifizetési kérelmek: nem termelő mezőgazdasági beruházások, ültetvénykorszerűsítés, lágy- és fásszárú energiaültetvények, kertészeti ültetvények korszerűsítése, valamint gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése.

Az egységes kérelem mielőbbi, zökkenőmentes beadása érdekében keressék fel a kamarai ügyfélszolgálati tanácsadókat, vagy a falugazdászokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában