Helyi közélet

2013.05.23. 14:46

Sínre tették Debrecenben az első CAF-villamost

Az új, spanyol gyártmányú CAF-villamos első példányát ma – 2013. május 23-án, csütörtökön – helyezték sínre az Ispotály utcán.

Az új, spanyol gyártmányú CAF-villamos első példányát ma – 2013. május 23-án, csütörtökön – helyezték sínre az Ispotály utcán.

A villamost szállító speciális járművek reggel 7 óra 30 perckor indultak el az István úti telephelyről, ahonnan a Déli soron és Salétrom utcán keresztül érkeztek meg az Ispotály utcára. A két részben szállított villamost a speciális szállítójárművekről sínre gurították, majd a két elemet a szakemberek összeszerelték. A zökkenőmentes szállítást és szerelést követően az új villamos 12 óra után néhány perccel érkezett meg a Salétrom utcai telephelyre.

A jármű május végétől próbajáratként közlekedik majd a Petőfi tértől a Péterfia utcáig.

A „Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal)” tárgyú projekt keretében megrendelt új CAF-villamosok következő példányát előreláthatólag júniusban szállítják, 2014 tavaszáig pedig folyamatosan mind a 18 új villamos megérkezik Debrecenbe.

Bővebb információ a vwww.2-esvillamos.hu és a www.dkv.hu internetes honlapokon található.

Dr. Szabó József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában