Helyi közélet

2013.05.24. 17:42

Rendőrség, törvények, költöztetés

Debrecen - E három, rövid-, közép- és hosszútávú intézkedéssel oldanák meg a menekültügyet.

Debrecen - E három, rövid-, közép- és hosszútávú intézkedéssel oldanák meg a menekültügyet.Enyhülni látszik a Sámsoni úti befogadó állomáson élő menekültek létszámának megháromszorozódásából (is) származó probléma, mely hónapok óta keseríti meg a város észak-keleti részén lakók életét.

A korábban a Jobbik által is felvetett törvénymódosítást végül a Fidesz nyújtotta be, s szerdán már a rendészeti törvények módosításának általános vitája is lezajlott a Parlamentben.

Tasó László a Fidesz országgyűlési képviselője pedig pénteken, a befogadó-állomás előtt bejelentette: szeptember 1-ig minden menekült tartózkodási körülményeit felülvizsgálják, s október 31-ig végleges döntés születik majd arról, hogy maradhatnak-e az állomáson vagy menniük kell. Pósán László kormánypárti képviselő ugyanott arról beszélt, a törvénymódosítás július elsejei hatálybalépéséig megerősített rendőri jelenlét jelenti a megoldást. Hosszútávon pedig kezdeményezik a Belügyminisztériumnál a menekülttábor elköltöztetését.

HBN-FÁ

A teljes tudósítást és riportunkat a Napló szombati számában olvashatják!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában