Helyi közélet

2013.05.30. 09:47

Pénzt kérnek az irodalmi gyűjtemény bemutatására

Debrecen - Debrecen 40 millió forintra pályázik az interaktív kiállítás érdekében.

Debrecen - Debrecen 40 millió forintra pályázik az interaktív kiállítás érdekében.Megszavazta a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén, hogy a város pályázatot nyújtson be az Emberi Erőforrások Minisztériumához a Déri Múzeum irodalmi gyűjteményéből állandó kiállítás létrehozásának szakmai támogatására.

Az elnyerhető támogatás utólagos elszámolás melletti előfinanszírozott, egy összegben folyósított, nem visszatérítendő támogatás, mely állandó kiállítás előkészítésére, létrehozására, teljes körű felújítására, vagy korszerűsítésére kérhető. A támogatás egyik feltétele a teljes fejlesztési költség 10 százalékos önrészének biztosítása.

A Déri Múzeum három éves, ütemezett projekt megvalósítását tervezi. Az első, idei ütemben új, állandó, interaktív kiállítást kívánnak létrehozni a Medgyessy Múzeum jobb szárnyában az irodalmi gyűjteményéből.

2014-ben a bal oldali szárnyban egy, a korszerű technikákat is felvonultató, kibővített Medgyessy állandó kiállítás megvalósítása a cél.

A harmadik évben a múzeum belső udvarán valósulna meg egy Medgyessy szoborpark a támogatás elnyerése esetén.

Jelen pályázat a projekt első ütemének megvalósítására igényel támogatást, a további két ütem megpályázása 2014-ben és 2015-ben történik majd.

Az első ütem – az irodalmi gyűjtemény állandó kiállításának létrehozása – tervezett költségvetése 40 millió forint, így az önrész 4 millió.

A pályázatot június közepéig lehet benyújtani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában