Helyi közélet

2013.05.29. 17:52

Nyilvánosságra hozzák a simlis földügyeket

Tasó László védekezésből átmegy támadásba.

Tasó László védekezésből átmegy támadásba.

Nyíradony – A dohánykoncessziót nyert vállalkozások döntő százaléka Hajdú-Biharban azért indult a pályázaton, mert meg akarta tartani a vevőkörét. Számos esetben, így Nyíradonyban is többek között egy 22 éves, félárva, munkanélküli fiatalból lett vállalkozó hitelfelvétellel próbálja beindítani a trafikját, gondoskodva magáról, kilépve a közpénzekből fenntartott segélyezettek világból – közölte szerdán Tasó László fideszes országgyűlési képviselő.

Nyíradony polgármestere azután reagált így, hogy a szocialisták kedden a szemére vetették unokaöccse sikeres trafikpályázatát.

Tasó László hosszú sajtóközleményében hangsúlyozta: a megyében felhasznált több milliárd forint vidékfejlesztési forrásból – a LEADER csoportok nyakába ültetett pénzszivattyúkon keresztül – a megyei MSZP vezető politikusai, országgyűlési képviselők, helyi pártelnökök, polgármesterek és családtagjaik, cégeik, a klientúra és a célzottan alakított civilszervezetek gazdagodtak meg.

– A megyében a maffia-baloldal legerősebb keresztapái fértek csak az állami földek bérléséhez, több ezer hektár, kiváló minőségű hajdúsági termőföld után nem fizettek, vagy csak névlegesen fizettek (400 forintot évente egy hektár után) bérleti díjat, így hozzájutva évente több milliárd forint állami támogatáshoz – írta a képviselő.

Hozzátette: néhány napon belül a közvélemény tudomására hozzák azoknak a földbérlőknek a nevét, akik több száz, több ezer hektár állami földet béreltek és bérelnek mindenféle pályázati eljárás nélkül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában