Helyi közélet

2013.05.30. 11:54

Már alig várják az olcsó hitelt

Debrecen - A jegybank 750 milliárd forintra emelte a növekedési hitelprogram első két pillérének a keretösszegét.

Debrecen - A jegybank 750 milliárd forintra emelte a növekedési hitelprogram első két pillérének a keretösszegét."A gazdaságba lehet pénzt tenni, de hozzáadott érték nélkül a befektetés eredménye kétséges" - fogalmazott Fábián István rektor annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a helyi kereskedelmi kamara (növekedési hitelprogramról szóló) rendezvényének a Debreceni Egyetem adott otthont.

Startra készen

Balog Ádám, a jegybank alelnöke arról beszélt, hogy a megemelt keretösszegű hitelprogram elsődlegesen a kis- és középvállalkozói (kkv) szektort célozza.

- Egyesek azt mondják, hogy a bankok nem akarják a kkv-szektort finanszírozni, míg mások szerint a kisvállalkozók nem is akarnak hitelt felvenni. A jegybank növekedési hitelprogramja olyan olcsó (legfeljebb 2,5 százalékos kamatra kihelyezhető) forrást kínál ezeknek a vállalkozásoknak, amit beruházásokra és a devizahitelük kiváltására egyaránt fordíthatnak - fogalmazott az alelnök, hozzátéve, hogy a hitelprogramtól a jövő év végéig a GDP 0,2-0,5 százalékos növekedését remélik. Elhangzott, hogy az MNB a kereskedelmi bankokkal a szerződéseket aláírta, így hamarosan kezdődhet az olcsó hitel folyósítása.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában