Helyi közélet

2013.05.07. 14:51

Magyar-francia barátságos

Közös gyakorlaton a Bocskai-dandár felderítői a francia katonákkal.

Közös gyakorlaton a Bocskai-dandár felderítői a francia katonákkal.

A NATO CREVAL ellenőrzés kapcsán az idei esztendő legnagyobb szabású gyakorlatsorozatát tartja az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a Bakony Harckiképző Központ területén. Az egyik párhuzamosan futó gyakorlat a „Rejtett Portya 2013”, amelyen a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái vesznek részt.

A „Portya” elemeként kerül sor arra a magyar-francia gyakorlatra, amelynek már voltak előzményei. Tavaly a 24-es ejtőernyősöket látták vendégül külföldi kollégáik, most a hazaiakon volt a sor. A Bakony Harckiképző Központba többnapos közös munkára érkezett a francia hadsereg 1. Ejtőernyős Vadászezred és a 3. Tengerészgyalogos-ejtőernyős Ezred hat-hat katonája.

A közös gyakorlatokon túl a külföldi katonák fele a magyar zászlóalj mélységi felderítőihez, másik része pedig a csapatfelderítőkhöz csatlakozott. A három nap kiképzési tervében a tapasztalatcsere jegyében földi felkészítés, helikopteres lövészet, gépelhagyási gyakorlat, az ellenség mélységében felderítési információk megszerzése és hegyi lövészet is szerepel.

Révész Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában