Helyi közélet

2013.05.17. 07:59

Jegyzet: Adósmentés csavarral

<em>Elengedi a leginkább bajban lévő lakásadósai tartozásának egy részét az egyik bank. De feltételként szabja, hogy adják el lakásukat, házukat és a befolyt összeget a hitel törlesztésére fordítsák</em>.&nbsp;<strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Elengedi a leginkább bajban lévő lakásadósai tartozásának egy részét az egyik bank. De feltételként szabja, hogy adják el lakásukat, házukat és a befolyt összeget a hitel törlesztésére fordítsákPetneházi Attila jegyzete.

Így ha az adós meg tud egyezni a bankkal, tiszta lappal kezdheti újra az életét, tartozás nélkül, de valahol máshol, otthon nélkül. A program része egy kedvező hitel is, amit azok kaphatnak a banktól, akik megvásárolják a megmentett adós lakását.

Amikor először hallottam erről a sajátos adósmentő akcióról, arra gondoltam, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. De hol lehet benne a csavar, amitől mégse olyan szép a leányzó fekvése? Aztán összefutottam egy szakemberrel, akitől a közeli cukrászdában egy kávé mellett tíz perc alatt megtudtam, hogy hol is van a kutya elásva.

Tegyük fel, hogy van valakinek egy tizenkét milliót érő lakása és azon húszmilliós adóssága. Ha szerencséje van, az ingatlanra árában talál vevőt, és ha a bank is úgy akarja (hiszen minden esetet egyedileg bírálnak el), akkor a 12 millió forint befizetésével rendezheti a húszmilliós adósságát. Csakhogy, nem elég a hajlék nélküliség, a nyolcmilliós különbözet után még a személyi jövedelemadót is be kell fizetnie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában