Helyi közélet

2013.05.31. 18:01

Bezárt az István úti zöld hulladék átvevő

Ezentúl csak a Vértesi úti szeméttelepen lehet majd leadni a kerti hulladékot.

Ezentúl csak a Vértesi úti szeméttelepen lehet majd leadni a kerti hulladékot.

Debrecen. Egyik olvasónk azzal a kérdéssel kereste meg szerkesztőségünket, hogy az AKSD Kft. miért szüntette meg az István úti telepén a zöld-hulladék átvételét? Miért csak a Vértesi úti szeméttelepen fogadják az ilyen anyagokat? Az szerinte túl messze van a környéken élőknek és oda sokan már nem fognak elmenni.

Inkább a kommunális szemét tárolására szolgáló kék kukába fogják dobni a zöld-hulladékot, vagyis a kertben felesleges levágott ágakat-, füvet, száraz falevelet, elszáradt virágokat, gazt stb.

Nyaranta túl sok volt

Utána jártunk a dolognak és mint azt az AKSD Kft. PR-vezetőjétől megtudtuk, hogy a hulladékudvar 2006 óta üzemel, a forgalma azóta megötszöröződött. Tavaly már 3500 tonna hulladék került oda, melyből 500 tonna volt a zöld-hulladék. A vegetációs időszakban a beszállítás "dömpingszerűen" történik.

Mint Juhász Judit fogalmazott: "Ennek a mennyiségnek a fogadását forgalomtechnikailag az udvar már nem bírta el, mindennapossá vált a kipakolás előtti hosszú várakozás, illetve az ebből adódó elégedetlenség. Mivel az udvar technikai okok miatt nem bővíthető, ezt csak a forgalom mérséklésével lehet orvosolni."

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában