Helyi közélet

2013.05.31. 15:48

Bajban van a buszgyár

A felszámoló szerint a legfontosabb feladat most a dolgozók járandóságait kifizetni.

A felszámoló szerint a legfontosabb feladat most a dolgozók járandóságait kifizetni.

Debrecen. A Magyar Járműtechnikai Zrt. hiába fejlesztett ki az elmúlt években egy komplett városi autóbusz-családot, és hiába szállítottak például a török fővárosba ugyancsak a debreceni gyárban készült emeletes buszokat, egy év alatt másodszor is elrendelték a társaság felszámolását.

Egy éve a felszámolásról szóló végzést két hét elteltével a bíróság megsemmisítette, ez év május 16-án azonban újra közzétették a felszámolást elrendelő bírósági határozatot.

A felszámoló a Kossuth Holding Zrt., melynek munkatársa, Szabó István a Naplónak elmondta: A tavalyi 37 fő helyett már csak 6 embernek van munkaviszonya a cégnél, de a távozóknak sem fizették ki a felmondási bért, a végkielégítést, és az aktuális bérüket. Ezért az elsődleges feladatom most az, hogy összeállítsam azt a dokumentációt, ami alapján a Bérgarancia Alapból megigényelhető a dolgozók elmaradt járandósága.

A felszámoló hozzátette, hogy a Magyar Járműtechnikai Zrt. vezérigazgatója hamarosan elkészíti azt a zárómérleget, ami alapján pontosan láthatóvá válik a tartozik-követel egyenlege.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában