Helyi közélet

2013.04.08. 17:29

Vége a vigadalomnak

Debrecen - Vége a vigadalomnak, felszámolási eljárások indultak a Debrecenhez közeli Víg-Kend Majort üzemeltető cég ellen.

Debrecen - Vége a vigadalomnak, felszámolási eljárások indultak a Debrecenhez közeli Víg-Kend Majort üzemeltető cég ellen.

Szokatlanul csendes most a Debrecentől néhány kilométerre, a Hosszúpályi út mentén található Víg-Kend Major. Az általában április elején nyitó pihenő- szórakoztató centrum kapuján lakat van, a létesítményt kutyás őr védi. A régóta ki nem fizetett tartozások miatt felszámolási eljárások kezdődtek a működtető vállalat ellen.

A dicső múlt

A Vekeri-tó közelében, szép erdős területen lévő, szálláshelyekkel és étteremmel is ellátott létesítményben néhány éve még „nagy élet” volt, táborokat, továbbképzéseket, esküvőket tartottak és autós mozi működött. Lovagolni, focizni, kosarazni, teniszezni is lehetett. A gyerekek nagy örömére mini állatfarmot is fenntartottak, nagy melegben pedig jól esett a medence vizében megmártózni.

A problémák

2011-ben Debrecenben már azt suttogták, hogy bajok vannak a Víg-Kend Majorral, kevés a vendég. Aztán tavaly nyáron botrány tört ki, akkor amikor egy gyerektáborba hiába fizették be a szülők a részvételi díjat, a rendezvényt nem tartották meg. Ezután lagzik is elmaradtak. Ekkor került először lakat a kapura és rendőrségi segítséggel megindult az első felszámolási eljárás.

A vég kezdete?

Most újabb felszámolási eljárások indultak a Víg-Kend Major Kft. ellen. Februárban az E-On kérésére az aszódi közjegyző 166 ezer forintos tartozás miatt kérte az eljárás lefolytatását. Március 22-én pedig a Nemzeti- Adó és Vámhivatal indította el a folyamatot, akik 6 millió 400 ezer forint adótartozást követelnek. Utóbbi intézésére a Debreceni Törvényszék a fővárosi székhelyű LQD Pénzügyi és Gazdasági Szakértő Kft-t jelölte ki. A cég nyíregyházi kirendeltségének asszisztense, Kató Lajosné elmondta, hogy levelet küldenek a cég képviselőjének, akinek 45 napon belül egyebek mellett részletes leltárt kell készítenie és át kell adnia a szükséges dokumentumokat. Azt egyelőre nem lehet tudni, mekkora a cég teljes adóssága, a követeléseket 40 napig lehet bejelenteni a felszámolónak. Ha nincs vagyon, a felszámolási eljárást 1 éven belül kell befejezni. Peres eljárás, vagy vagyontárgyak esetén azonban jóval hosszabb is lehet a folyamat.

Eladó, vagy bérbeadó

A Víg-Kend Major Kft. honlapja nem működik, és a korábbi telefonszámokon sem kapcsolható előfizető. A bejáratnál jelenleg az ’Eladó vagy bérbeadó’ tábla fogadja az arra járót.

HBN - OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában