Helyi közélet

2013.04.16. 19:02

Télikabát után bikini: itt a strandszezon!

Hajdú-Bihar -  Bár épphogy vége a télnek, két hét múlva – elvileg – már a strandszezon kezdődik. A megyében lévő fürdők többsége az időjárás miatt kissé óvatosan készül a nyitásra, a belépők árait pedig nem, vagy csak néhány százalékkal emelték.

Hajdú-Bihar -  Bár épphogy vége a télnek, két hét múlva – elvileg – már a strandszezon kezdődik. A megyében lévő fürdők többsége az időjárás miatt kissé óvatosan készül a nyitásra, a belépők árait pedig nem, vagy csak néhány százalékkal emelték.Mivel nagyon sok létesítmény egész évben várja a vendégeit, a „nyitás” maga is átértékelődött az utóbbi években; általában a teljes üzemre való átállást, a télen nem működő medencék nyár eleji beüzemelését jelenti.

A nagyerdei strandon május közepén tervezik az indulást, esetleg ha nagy kánikula lenne, akkor elsején, részlegesen; az ötödik hónap közepéig ugyanis nem éri meg kinyitni a sokéves tapasztalatok alapján – ahogyan ezt Holléry Tibortól, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. szolgáltatási igazgatójától megtudtuk.

A fürdőfővárosban, Hajdúszoboszlón viszont a hagyományokhoz hűen május elsején kezdődik a strandszezon, nagy nyitó rendezvénnyel és tavalyi belépőárakkal – mondta el Kállai Zsuzsa, a Hungarospa Zrt. marketingmenedzsere.

A Kerekestelepi strand már most részlegesen működik, ha jó idő lesz, akkor május elsején nyit teljesen. Az árak nem változtak, illetve némi szűkítéssel a korábban 4 órától érvényes kedvezményes belépő idén 6 órától alkalmazható – tudtuk meg György Zoltántól, DH-Szerviz Kft. ügyvezető igazgatójától.

A nánási strand szabadtéri része már most is fogadja a vendégeket, május közepén pedig a hat medencéből a két utolsó, a nagy úszómedence és a gyerek pancsoló is nyit, ezzel lesz teljes a nyári üzemmód. Az időpont megválasztásának oka műszaki – tájékoztatott Hunka Erika, a Hajdúnánási Gyórgyfürdő vezetője, 8 százalékos belépőjegyár emelést is említve.

Ha jó idő lesz

– Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, május elsején teljes üzemre váltunk. Egyelőre nincs döntés áremelésről, májusban biztosan nem lesz – mondta Bondár Sándor, a berettyóújfalui strandot üzemeltető Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatója. Hasonlóan bízik a jó időben a püspökladányi fürdő ügyvezetője, Varga Lajos is, tervez a május 1-i nyitással, amit csak egy hűvös, esős idő odázhat el; egyébként áraik a tavalyiak.

Balmazújvároson csak május közepén-végén tervezik a szezonkezdést, akkor is időjárástól függően; egyelőre nincs elég meleg és a tél utáni karbantartás is folyamatban van. Áremelésről nem számolt be Bagi Zsolt marketingmenedzser, bizakodva jegyezte meg azonban, hogy talán a hosszú tél miatt idén még jobban várják az emberek a strandszezont.

Csak júniusban

Majd június elsején nyit a hajdúböszörményi Bocskai Termálfürdő, ugyanis több éves tapasztalat, hogy csak iskolai szünetben lendül fel a forgalom – tudtuk meg Siroki Molnár Rita vezetőtől. Mint mondta, hétközben a tavalyihoz hasonló áron válthatnak belépőt a vendégek, hétvégén egy kicsit emeltek, de több kedvezményt, például családi jegyet is bevezettek.

HBN-SzT


Besegítenének a Termálnak

Egy tavalyihoz képest 5-6 százalékos, lényegében inflációkövető áremelésről számolt be lapunknak a debreceni nagyerdei strandfürdő nyitása előtt egy hónappal Holléry Tibor szolgáltatási igazgató. Ugyanakkor megtartják az előző évben a családok körében sikert aratott, két medencébe és köréjük helyezett játékokat, nem tartanak viszont attól, hogy az eddig nagyobb zajok nélkül folytatott stadionépítés zavarná a fürdő forgalmát – mindezekkel együtt bizakodva várják a szezont a strand munkatársai. Bár itt egyelőre nincs felújítás, ha majd megkezdődik a termálfürdőé, annak szolgáltatásaiba bekapcsolódna a nyári strand is – mondta el a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában