Helyi közélet

2013.04.14. 15:08

OLVASÓI LEVÉL: Ez lenne a 24 órás betegszállítás?

A berettyóújfalui kórházban történt a következő két eset. Az első 2012 decemberében, a másik 2013. március 20-án. Reggel 9 órakor lett leadva a betegszállítás igénye a kórházból, ahonnan többször megkeresték a betegszállítót.

A berettyóújfalui kórházban történt a következő két eset. Az első 2012 decemberében, a másik 2013. március 20-án. Reggel 9 órakor lett leadva a betegszállítás igénye a kórházból, ahonnan többször megkeresték a betegszállítót.Március 21-én csak annyi volt a válasz, hogy menni fognak a betegért. De nem érkeztek meg csütörtökön. Másnap, pénteken délután 14 óra 30-kor került haza a beteg. A Bíró Betegszállítónak volt leadva a rendelés. Kérdem én, ha 24 órás hazaszállításról van szó, akkor végül is ki nem tud számolni? Ugyanis ez jóval több mint 24 óra!

Szinyei Istvánné, Nagyrábé

Sok a beteg és pénz sincs

A leírt panasz kapcsán még március 31-én beszéltünk a beteg leányával telefonon. Elmondtuk neki, hogy a március 20-án megkapott szállítást visszajeleztük az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) felé, hogy kapacitás hiánya miatt nem fér be aznap a beteg hazaszállítása csak másnap. Ez az OMSZ tudomásul vette és jelezte hogy semmi gond, holnap reggelig belefér a 24-órás szállításba. Majd másnap kinyomoztunk egy telefonszámot, ami a lányáé volt. Neki jeleztük hogy 21-én is sok szállításuk van, meg egyéb okok miatt (gépjárműhiba) csak délután tudjuk hazavinni az édesapját, majd elnézést kértünk a kellemetlenségért. Ezt a lánya megértő hangon fogadta, és megköszönte hogy szóltunk. Ez a probléma sajnos hetente egyszer kétszer előfordul, mivel nagy a beteglétszám, az állam meg pénzhiány miatt csak két autót enged nekünk működtetni Hajdú megyében. De sajnos, a cég se engedhetné meg magának hogy több járművet állítsunk be. Ennyi történt azon a két napon.

Biró Betegszállítás

A levélíró e válasz kapcsán a Naplónak azt mondta: tudomásul vette a magyarázatot, az esetet mégis szeretné nyilvánosságra hozni, mert, ha szó nélkül megyünk tovább, remény sincs rá, hogy valaha megváltozik. (A szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában