Helyi közélet

2013.04.11. 13:04

Naplót is tettek a stadion alapkövébe

Debrecen - A Napló április 11-i száma is helyet kapott abban a kapszulában, amit csütörtökön helyeztek el a megújuló nagyerdei stadion alapkövében.

Debrecen - A Napló április 11-i száma is helyet kapott abban a kapszulában, amit csütörtökön helyeztek el a megújuló nagyerdei stadion alapkövében. A szónokok hangsúlyozták: nem szimpla sportlétesítményről van szó, hiszen az új stadion Debrecen kultúrális életének is fontos helyszíne lesz. Kósa Lajos szavai szerint az új stadion a magyar, a debreceni emberek teljesítménye révén valósul meg, példájaként annak, hogy az összefogás révén milyen komoly és maradandó értékeket tudunk létrehozni.

Halász János államtitkár emlékeztetett, hogy a hazai stadion-beruházásokat (köztük a debrecenit) komoly viták előzték meg, arról zajlott a polémia, hogy kell-e nemzeti forrásból súlyos milliárdokat áldozni stadionokra. Mint mondta, a megújuló nagyerdei létjogosultságát az indokolja, hogy a városnak égető szüksége van egy ilyen multifunkcionális létesítményre. Az ünnepélyes átadásra egy év múlva kerül sor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában