Helyi közélet

2013.04.24. 20:05

Kettős győzelem az elsősegélynyújtásban

Debrecen - A debreceni versenyről a Kossuth Gimnázium csapatai jutottak tovább.

Debrecen - A debreceni versenyről a Kossuth Gimnázium csapatai jutottak tovább.Feszült és izgalmas holtversenyben kellett eldöntenie a zsűrinek, melyik általános iskolai csapat kapja meg az első helyezést a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének elsősegélynyújtó versenyén. Április 18-án a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskolában ugyanis teljesen azonos pontszámmal végzett a Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolájának csapata és a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium 8. osztályos csoportja. A ráadásfeladatból a „kossuthos” versenyzők kerültek ki győztesen. Mivel Ifjúsági korosztályban is a gimnázium vitte el az elsőknek járó díjat, május 16-án két kategóriában is a Kossuth folytathatja a versenyzést a felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyen.

Helytállás a tömegbalesetben

Idén 11 csapat mérte össze tudását Debrecenben; 6 általános iskolai, 4 ifjúsági és 1 felnőtt korosztályban indult. A sérülésfajtákat szimulált tömegbaleset helyszínén kellett ellátniuk a csapatoknak, így egyszerre minden csapattag feladatot kapott. A fiataloknak életszerűen elkészített műsebeket: égési, nyílt hasi sérüléseket, nyílt lábszártörést, súlyos életveszélyes állapotú beteget kellett ellátniuk, és a megoldani a baleset helyszínén a bonyolultabb szituációkat – adta hírül a Naplónak Piros Éva, a Magyar Vöröskereszt hajdú-bihar megyei szervezetének munkatársa.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában